Medische

Ziekenhuizen, Health, Spa, Sportcentra, Bikram Yoga, Cleanrooms, Foodsector, etc.


Medische warmte
Omdat het warmtepaneel stilstaande lucht verwarmt krijgen bacteriŽn, stof, huismijt, e.d. geen kans zich te verplaatsen. Dit biedt zeer interessante mogelijkheden voor o.a. operatiekamers, zuigelingenzorg, Laboratoriums, eerste hulp ruimte, intensive care ruimte, allergiebestrijding, etc. etc.
Dit o.a. ook door een zeer innovatieve en revolutionaire Hi-Tec temperatuuraansturing / controle van maar liefst 1/10įC en dit 15x per minuut waardoor een zeer stabiele temperatuur zonder meer haalbaar is.

Een warming-up bij sportcentra zal aanzienlijk worden bekort waardoor spierblessures kunnen worden voorkomen/verminderen en waarbij droge stoffige luchtverplaatsing tot het minimale wordt teruggebracht.
Het zal u dan ook niet verwonderen dat binnen afzienbare tijd de bovengenoemde branches gebruik zullen gaan maken van ons verwarmingssysteem dat zijn weerga niet kent.

Gezonder leven met de energie van zon en aarde. De SunnyHeat warmtepanelen zijn voorzien van F.I.R. technologieŽn. Het infrarood heeft een positieve invloed op het zelf genezende vermogen van het lichaam, zorgt voor een betere doorbloeding, bevordert de verwerking van afvalstoffen en heft energieblokkades op.

Infrarood de kracht van de zon
Dat de zon goed voor ons is weten we al jaren. Met name de ver- infrarode straling, F.I.R., is het meest heilzaam en veilig voor ons lichaam. Ver- infrarode stralen activeren de watermoleculen in ons lichaam. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en verbetert de celhuishouding van ons lichaam.

Wat doet ver- infrarood straling nog meer voor ons lichaam?

 • diep infrarode straling verwarmt het lichaam
 • geen koude voeten meer
 • het helpt met het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed doordat er een goede doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd
 • gaat bacteriegroei tegen
 • het maakt hard water zachter

Verlichting voor reumapatiŽnten
Wie kent hem niet, de 'rode lamp'. In menig gezin is er wel een aanwezig om snel verlichting te brengen bij spierpijn, een stijve nek of een verrekte rug. Al sinds de jaren vijftig is algemeen bekend dat een lokale behandeling met infrarood licht een gunstig effect heeft op gewricht- en spierpijnen. Doordat de stralingswarmte in het lichaam doordringt, raken de weefsels goed doorbloed en neemt de soepelheid toe. Nadeel van deze conventionele warmteopwekking is dat bij langdurig gebruik deze schadelijk kan zijn(korte golf Infrarood). Infrarood- warmte uit het verre- infrarood daarentegen is absoluut ongevaarlijk waardoor u zonder probleem 24/7 aan blootgesteld kunt worden.

Verstijving
Het Medisch Spectrum Twente en de Saxion Hogeschool in Enschede hebben meer duidelijkheid in de kwestie gebracht. Een wetenschappelijk onderzoek dat beide instellingen uitvoerden, toonde aan dat infrarood daadwerkelijk een heilzame uitwerking heeft op mensen met reumatische aandoeningen.
Het onderzoek, waaraan zeven studenten meewerkten, stond onder leiding van dr. Frits Oosterveld, lector aan de academie voor fysiotherapie van de Saxion Hogeschool, en reumatoloog professor Hans Rasker van het Medisch Spectrum Twente. Het werd uitgevoerd met 17 proefpersonen die aan reumatoÔde artritis (chronische gewrichtsontstekingen) lijden, 17 mensen met de ziekte van Bechterew (ontsteking van de wervelkolom die tot verstijving kan leiden) en een controlegroep van 21 gezonde proefpersonen, allen merendeels tussen de 35 en 50 jaar. Gedurende vier weken werden de proefpersonen twee keer per week onderworpen aan infrarood. Zowel vooraf als tijdens de behandelingen, enkele dagen na afloop van de kuur en nog eens een maand later werden de effecten gemeten op de pijn, de stijfheid en de vermoeidheid.
De uitkomst was verrassend. "De patiŽnten met reumatoÔde artritis gaven na ťťn saunagang van een half uur aan dat de pijn en de stijfheid met zo'n 40 procent was afgenomen. Bij de Bechterew- patiŽnten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden. De verschillen tussen de situatie voor en na deze infrarood behandeling zijn volgens hem zo groot, dat gesproken mag worden van een aantoonbaar effect.

Ten aanzien van de vermoeidheid geldt dat overigens niet. Deze was volgens de ondervraagden eveneens iets afgenomen, "maar dit verschil was niet zo significant dat je het bewezen mag noemen."
Op de middellange en de lange termijn bleek de saunabehandeling echter minder effectief. "Al na een paar dagen zonder behandeling zie je dat de pijn en de stijfheid terugkeren en na een maand is er nagenoeg geen effect meer bespeurbaar." De conclusie is dan ook duidelijk: een infrarood- sauna biedt een goede, symptoom verlichtende therapie op de korte termijn. "Wil een reumapatiŽnt er baat bij hebben, dan zal hij de sauna zeer regelmatig moeten bezoeken."
Om die reden ligt behandeling in een ziekenhuis of kliniek volgens de onderzoekers niet zo voor de hand. "Ook al niet omdat de gang naar het ziekenhuis en het aan en uitkleden voor deze patiŽnten extra belastend is.

Invloed op spierstelsel
Dat Infrarood op een pijnlijk spierstelsel een grote positieve invloed heeft wordt door iedereen erkend.
Dr. Masao Nakumara van de O&P Medical Clinic in Japan bericht dat hij met IR warmtesystemen bij verschillende ziektes zoals, Sciatica, Menopauze syndromen, Artritis, schouderstijfheid, slapeloosheid, met succes heeft behandeld.
Artsen wenden IR warmte aan om gespannenheid, zwellingen, stijfheid, weefsel ziekten, artritis en spierpijnen te behandelen. (zie de MC Graw. Hill Encyclopedie der Wetenschap en technologie).
De volgende uitspraken werden genoteerd in de "Therapeutic Heat en Cold nr.4. Uitgegeven door Ed Justus, F. Lehmann, M.D. Wiliams en Wilkins."
In het algemeen aanvaardt men dat warmte de volgende therapeutische effecten heeft;
Zij verhoogt de flexibiliteit van het weefsel, weefsel tot 45įC verwarmt en dan gestrekt, toonde een uitzetting van 50% aan, een toestand die behouden bleef ook als het strekken beŽindigd werd. Deze oefening is van belang bij geblesseerde of slecht functionerende spieren van zowel mens als dier. Dit experiment toont aan dat rekken bij een hogere temperatuur onder minder spanning kan gebeuren dan het rekken bij normale temperatuur.

Bloed circulatie
enorm veel klachten hangen samen met een slechte bloedcirculatie. De bloedcirculatie en de daarmee samenhangende doorbloeding met behulp van IR warmtesystemen kan verbeterd worden en U zult zich duidelijk beter voelen met een dergelijke behandeling.†

Hart en Vaatziekten:
bij hartinfarcten hebben Chinese onderzoekers merkwaardige conclusies gedaan. Volgens de bekende macrobiotische leermeester Hermann Aihare kan het succes van de IR warmte behandeling door de volgende elementen gestaafd worden.

Als het bloed veel Cholesterol en vet bevat, heeft dit tot de volgende effecten:
Het bloed wordt dikker, en de rode bloedlichaampjes klitten samen, hierdoor wordt de werkbare oppervlakte van het bloed kleiner. Deze vermindering van het bloedcellen oppervlak kan 20 tot 30% zuurstof transport activeren. En zuurstof is nu eenmaal nodig voor weefsel, organen en cellen. Dit zuurstof tekort veroorzaakt verschillende pijngevoelens. De aders worden geblokkeerd (in het geval van samenklitten). Dit verhoogt de bloeddruk en kan hartinfarcten veroorzaken.
De capillaire worden geblokkeerd, wat dan weer de oorzaak is van zuurstofgebrek. Geblokkeerde bloedvaten kunnen de oorzaak zijn van seniliteit, aanvallen, doofheid, impotentie of frigiditeit. In het algemeen voert een zuurstof tekort in de cellen tot een opbouw van vocht en het zwellen van weefsels.
Een complete blokkering van bloedvaten veroorzaakt het afsterven van cellen, daardoor neemt het bindweefsel vocht en schadelijke stoffen op.

Uit alles blijkt dat de vet opname vermindert dient te worden, wanneer men degeneratieve ziektebeelden vermijden wil. Het probleem is echter dat zeker in de westerse wereld veel mensen een extreme vet afzetting in het lichaam hebben. Als men deze vetkussens niet verminderd, is de kans groter op deze ziektes. De vraag is dus, hoe kunnen we deze vetafzettingen in ons lichaam teniet doen? Hier helpt de IR warmte en ook daarom raden wij aan de IR warmte toe te passen.
Vermindering van stijfheid van gewrichten; Bij vingerstijfheid bijvoorbeeld treed bij een temperatuur van 45įC een vermindering van 20% t.o. een normale lichaamstemperatuur. Op deze wijze reageren ook de andere gewrichten.
Vermindering van spierspanning; spierspanningen worden door verwarming verminderd, niet tegenstaande de oorzaken van deze spanning in de gewrichten en neurologische fenomenen zitten. Het resultaat wordt door warmte en straling bereikt omdat de cellen en organen ontspannen.
Vermindering van pijngevoel; Door de vermindering van de spierspanning worden pijnen verminderd. Ischias pijnen worden door spierspanning veroorzaakt. Deze vicieuze cirkel kan met een dergelijke behandeling doorbroken worden. De warmte verlaagt de pijnsteken, zowel bij de zenuwwortel als in het omliggende weefsel. In verschillende studies die zich met tandheelkunde bezighouden, wordt dit fenomeen als verdoving benut. Warmte kan tot afname van endorfine productie leiden en het naar Melzak en Wall genoemde "spinal gate" beÔnvloeden. Beiden werken pijnstillend.

Het stimuleren van de bloedcirculatie; Het opwarmen van bepaalde lichaamsdelen veroorzaakt in de andere lichaamsdelen reflexen en werkt vaat verwijderend. Het opwarmen van spieren, veroorzaakt net als bij beweging, tot een toename van de bloedcirculatie. Het stimuleren van het genezingsproces bij ziekten, ontstekingen en bij het transpireren.
Sinds kort wordt deze therapie ook bij kanker bestrijding ingezet. Deze methode bevindt zich nog in het experimentele stadium. Bij de juiste inzet, is het een veelbelovende therapie en hulpmiddel. Amerikaanse wetenschappers letten vooral op de temperatuur, terwijl de Japanse onderzoekers hierover geen melding maken.
In de Verenigde staten zijn er ruim 10.000 medische IR warmte systemen in gebruik. De behandeling met IR stralen is inmiddels de nr. 1 in de behandelingen geworden. Soms ter behandeling van lichte weefsel schade, soms ter stimulatie van de behandeling van chronische ziektes, of om nieuwe ziektes sneller te genezen.
In China worden IR sauna's veelvuldig in gerenommeerde klinieken gebruikt bij de behandeling van ziekten en pijn bestrijding. Wetenschappers berichten over Chinese studies met 90% positieve behandelingen door IR warmtebestraling bij weefselbeschadigingen, kruisband pijnen, schouder gewrichten, heupgewrichten, menstruatiepijnen, infecties, eczemen, postoperatieve infecties, longontsteking, galblaasontsteking, enz.

Japanse onderzoekers, zoals Dr. Yamajaki in zijn boek "Infrarood Therapie" spreken over de volgende verrassende resultaten:

 • Brandwonden:†
  • Verminderd pijnen, verkort de genezingstijd, minder littekens.
 • Hoge bloeddruk:†
  • Zichtbare daling bij behandeling temperatuur van 40į tot 50įC.
 • Lage bloeddruk:†
  • Stimuleert om lage bloeddruk te verhogen.
 • Storingen in de hersenen:†
  • Toenemende genezing in de hersencellen.
 • Korte tijd geheugen:†
  • Verbeterd drastisch.
 • Artritis:†
  • Merkbare verbeteringen.
 • Menopauze syndroom:†
  • Vermindering van nervositeit, depressiviteit, hoofd en buikpijnen.
 • Gewichtsverlies:†
  • Energie verbruik door transpiratie, dan directe vet verbranding.

In Japan stelde men vast dat klachten over hals, neus en oren verdwenen na behandeling met†IR warmtesauna’s bij:

 • Chronisch middenoor ontsteking of infectie.
 • Halsklachten
 • Neusbloeden

Goede Japanse en Chinese resultaten, na behandeling met IR werden bereikt bij:†

 • Netelkoorts
 • Verstopte poriŽn
 • Vermindering van littekens bij genezing van brandwonden en hun pijn impulsen
 • Pijnvermindering bij schuur of snij- wonden. Een vermindering van littekenvorming en een versnelde genezing
 • Acne, drie tot vier behandelingen openen de poriŽn die reeds sinds jaren verstopt waren en verwijderen de aanwezige resten van cosmetica en overvloedige talg
 • Lichaamsgeur, door de verbetering van de hoofdfuncties van het lichaam door de IR warmtebehandeling, wordt sterke lichaamsgeur vermindert. Het bevrijdt het lichaam van geuren, die door de chemische stoffen veroorzaakt worden
 • Eczemen en Psoriasis (beide ziekte verschijnselen reageren zeer goed op deze bijkomende behandeling
 • Bij zonnebrand, door een betere doorbloeding van de huid.
 • AllergieŽn†

Bovenstaande informatie is samengesteld uit bronnen als internet en literatuur. Alhoewel bovenstaande bevindingen en onderzoeksresultaten uit betrouwbare bronnen te goeder trouw zijn verzameld† aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor uitspraken en bevindingen in deze.

Het omgevingsklimaat beÔnvloed uw gezondheid
“Koude voeten en een warm hoofd” behoren tot het verleden bij gebruik van verwarmingspanelen. Bij convectie verwarming circuleert de ruimtelucht. Bij de radiator of vloerverwarming wordt de lucht verwarmd en stijgt naar het plafond, waar het zijn warmte afgeeft en afgekoeld weer naar de vloer daalt. Hier wordt de lucht weer verwarmd en begint de cyclus opnieuw. Bij het infrarood verwarmingssysteem ontstaat praktisch geen luchtcirculatie waardoor stof, bacteriŽn, pollen of zelfs schimmelsporen niet gaan dwarrelen en in de lucht blijven zweven. Door de stabiele luchtconditie ontstaat er geen stofopeenhoping aan muren en plafonds. Ook “droge verwarmde lucht” komt niet meer voor, aangezien onze verwarmingspanelen de relatieve luchtvochtigheid van de ruimtelucht niet veranderen.

Voor†personen met aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, voor contactlens dragers, voor personen met spierklachten als reuma†maar ook voor personen met huidklachten†is dit stofarme ruimteklimaat met stabiele relatieve luchtvochtigheid een voelbare verbetering van de levenskwaliteit.

Geniet van behaaglijke warmte in “frisse lucht”. Gezond door biogenetische infrarode warmte.

Het langgolvig infrarood, dat door de innovatieve technologie gegenereerd wordt, wordt ook biogenetisch infrarood licht genoemd, omdat het aanwijsbaar positieve effecten heeft op het menselijk lichaam.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat biogenetisch infrarood licht de gezondheid en groei van cellen stimuleert. De watermoleculen in het lichaam worden geactiveerd, geÔoniseerd en in resonantie gebracht. Hierdoor wordt de bloedcirculatie verbeterd en de stofwisseling gestimuleerd.

Aanwijsbare positieve effecten:

 • Het zuurstofgehalte in het bloed stijgt.
 • Het ademen van de huid verbetert.
 • Spierpijn na overbelasting wordt verminderd, omdat het melkzuur†sneller afgebouwd wordt.
 • De bacteriegroei wordt geremd.
 • De cholesterolspiegel daalt.
 • De afvalstoffen van de spijsvertering worden versneld afgebouwd.


DROGEN VAN BOUWWERKEN EN SCHIMMELBESTRIJDING
De ontwikkelde verwarmingspanelen zijn ook bij uitstek geschikt om snel en toch gelijkmatig overtollig vocht uit bouwwerken te verdrijven. De toepassing van verwarmingspanelen verhindert schimmelvorming, omdat de temperatuur van de objecten hoger is dan de luchttemperatuur.


Utiliteitsbouw | Kantoren | Demonstratie | Contact | Producten | Garantie

© Warmtepaneel.nl