SunnyHeat FiR iNfrarood verwarming /

Gezonde warmte, Co2 vrij

Energie zuiniger omgaan en toch veel Comfort middels huidige techniek.
"Meten is Weten"

Gezonde en duurzame methode, de FiR Infraroodwarmte, zoals de zon ons verwarmd.
SunnyHeat iNfrarood specialist wellicht geïmiteerd maar zeker niet geëvenaard (innovatie prijs 2013 Alkmaar filmpje)
zie ook Aero-Therm reflectie bij www.iSoNova8.com

Tesla Powerwall

Quote:

Dat is het principe achter de Tesla Powerwall, die exact één jaar geleden in België werd gelanceerd. Het principe is nu voor het eerst ook in cijfers te vatten, na een analyse van gebruiksgegevens die door een Tesla Powerwall-eigenaar ter beschikking werden gesteld aan Eneco, een van de partijen die de Tesla Powerwall in België verdeelt. Uit de cijfers blijkt duidelijk hoe belangrijk thuisopslag is voor de duurzame toekomst van de stroomvoorziening in België. Het elektriciteitsnet werd voor 58 procent ontlast.

“Als we volledig willen overstappen op groene energie is het niet alleen belangrijk dat we zelf energie opwekken, maar ook dat we die energie zelf gebruiken. Thuisbatterijen zijn dan noodzakelijk en maken in onze ogen daarom onlosmakelijk deel uit van een installatie met zonnepanelen. Het is beter voor het elektriciteitsnet en beter voor je eigen portemonnee.” 
Christophe Degrez, CEO Eneco België

De Powerwall-data van Tom Nijsen (39) en Katrien Swennen (38) uit Kermt tonen aan dat het gezin sinds september al 42 dagen volledig van de batterij heeft kunnen leven, en dat in de donkerste dagen van het jaar. De voorbije weken draaide zijn huis dagen aan een stuk volledig op eigen kracht en ook op andere dagen werd het net fors ontlast. Goed voor 58 procent minder activiteit op het stroomnet en meer dan dubbel zoveel rechtstreeks verbruik van de zelf opgewekte stroom.

“Het is voor mij de evidentie zelve om zelf mijn elektriciteit op te wekken. Met de Tesla Powerwall kan ik de opgewekte energie ook echt zelf gebruiken. Zo help ik ook voorkomen dat het elektriciteitsnet overbelast raakt: als iedereen in mijn straat zonnepanelen zou leggen en die energie gewoon naar het net zou sturen, zou het elektriciteitsnet op zonnige dagen in de problemen komen.”
Tom Nijsen, eigenaar Tesla Powerwall.
PowerWall

PowerWall

Belang gezonde leefomgeving niet te onderschatten

Wetenschappers van de Universiteit Hasselt,

onder leiding van professor milieu-epidemiologie Tim Nawrot en doctoraatstudente Nelly Saenen stellen dat luchtvervuiling kinderen minder aandachtig maakt. Op dagen met meer luchtvervuiling in de buurt van de school, scoren leerlingen slechter. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie van de Universiteit Hasselt. Het onderzoek benadrukt het belang van een schone schoolomgeving én de noodzaak om iets te doen aan het drukke, vervuilende verkeer.

De wetenschappers namen op verschillende tijdstippen stalen van de luchtkwaliteit bij basisscholen in Zonhoven, Tienen en Hasselt. Plekken waar geen specifieke problemen zijn met luchtvervuiling en die heel wat schoner zijn dan stedelijke gebieden, maar die wel te lijden hebben onder een wijdverspreid probleem in Vlaanderen: druk verkeer.

Wat ze vaststelden, is vrij onrustwekkend:

  • Luchtvervuiling in de buurt van de school had een tijdelijk negatief effect op de prestaties van de schoolkinderen.
  • Kinderen die in een omgeving wonen met een slechtere luchtkwaliteit, scoorden slechter op aandachtstesten. En dat zowel op de korte als op de lange termijn.

De bevindingen werden gepubliceerd in het vakblad ‘Environment International’. Eerder kwam het Steunpunt Milieu en Gezondheid al tot gelijkaardige conclusies.

Verkeersprobleem

“Als je weet dat Vlaanderen gebukt gaat onder druk verkeer,” voegt onderzoek Tim Nawrot eraan toe, “moeten we hier dringend werk van maken. Het ging het om scholen in gebieden met relatief weinig luchtvervuiling. In een drukke stad zal het effect zeker groter zijn.” Bij de drie scholen lag de luchtvervuiling altijd onder de Europese norm van 25 microgram/m3. In steden worden vaak pieken van 30 microgram gehaald en bij smogalarm zelfs van 100 microgram.

Gezonde leefomgeving

Als je op het punt staat te verhuizen, denk je dus maar beter twee keer na over je toekomstige woonplaats. Terwijl wonen in de stad doorgaans duurzamer is (je ecologische voetafdruk is er kleiner), heb je er wel meer last van verontreiniging. Dat geldt echter ook voor veel locaties op het platteland, bijvoorbeeld aan een steenweg. Waarnaar je voorkeur ook uitgaat, kies een plek met groen in de omgeving (parken, bossen, tuinen, …) en zonder al te druk verkeer.

16 bewoners onwel

Ouote:

Aan de Wuysterstraat in Rotterdam-Zuid zijn zondagavond 12 februari zestien bewoners van een appartementencomplex onwel geworden. Ze hadden vermoedelijk een koolmonoxidevergiftiging opgelopen.

Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond was er door een defecte verwarmingsinstallatie koolmonoxide vrijgekomen, waardoor mensen in meerdere appartementen onwel zijn geworden.

De brandweer en een aantal ambulances kwamen ter plaatse. Een paar bewoners zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De appartementen werden ontruimd. De brandweer heeft metingen verricht in het complex en gaf de woningen pas vrij nadat ze grondig geventileerd waren.

sluit dit risico uit en ga over op iNfrarood verwarming