SunnyHeat FiR infrarood verwarming

Gezonde warmte, Co2 vrij

Energie zuiniger omgaan en toch veel Comfort middels huidige techniek.
"Meten is Weten"


Gezonde en duurzame methode, de FiR Infraroodwarmte, zoals de zon ons verwarmd.
SunnyHeat iNfrarood specialist wellicht geïmiteerd maar zeker niet geëvenaard (innovatie prijs 2013 Alkmaar filmpje)

Beste plaatsing iSTC

U kunt de iSTC gewoon aan de muur hangen met behulp van onze vooraf geïnstalleerde montage onderdelen of plaats het op uw tafel. Het radio-systeem maakt het mogelijk om vrijwel elke locatie te kiezen die u wilt. Echter, met het oog op een optimaal gebruik van de energiebesparende mogelijkheden van uw SunnyHeat infrarood verwarming, moet u wel enige aandacht besteden aan de positionering van uw iSTC.

Waarom?

Uw iSTC is de kamerthermostaat, dat wil zeggen dat het de kamertemperatuur meet en u informatie geeft van het paneel en instructies voor het verwarmen van de kamer. Als de iSCT op een ongeschikte plaats, bijvoorbeeld recht tegenover een tochtig raam, komt te hangen kan de thermostaat de kamertemperatuur registreren als zijnde kouder dan het in werkelijkheid is. Dit zou leiden tot meer kachel warmte afgevende hoewel de gewenste temperatuur in feite is bereikt.

Het doel is om onnodige energie kosten juist te vermijden, dus is het raadzaam uw aandacht te besteden aan een paar dingen bij het plaatsen van uw iSTC:

Als u de ISTC aan de muur hangt, moet u ervoor zorgen dat het wordt opgehangen aan een binnenmuur, indien mogelijk, gezien het feit dat in het geval van gebouwen die niet zo goed, als ze zouden moeten, geïsoleerd zijn, kan het voorkomen dat er te veel koude door de buitenwand gaat naar de kamer en de iSTC een onjuiste kamertemperatuur registreert.
Zorg ervoor dat de positie van uw iSTC niet te dicht bij uw paneel hangt, het is dan in de directe stralingsweg van de hitte en dan kan de thermostaat worden misleid duidend op een hogere temperatuur dan de werkelijke temperatuur in de kamer is.
De hierboven genoemde aanduidingen zijn ook van toepassing als u niet uw iSTC aan de muur hangt. Zorg ervoor dat uw ondergrond goed is en dus dat de gemeten waarden niet vervalst zijn.
Bijvoorbeeld, wanneer de thermostaat zich naast de ventilatie van een laptop bevindt, die teveel warme lucht blaast naar de thermostaat, is dit niet ideaal.

In het algemeen geldt het volgende:
Om de optimale energiebesparende potentieel van uw verwarmingsinstallatie plaats te vergemakkelijken plaats of hang de ISTC op een plek, waar u meestal in de kamer bent. De warmte die u voelt is dan ook ideaal voor uw thermostaat. Dit maakt het mogelijk om aan uw gevoels temperatuur en de kamer temperatuur nauwkeurig en consistent te reguleren.

Plaats het eenvoudig op de woonkamer tafel naast u of bevestig het naast u bed in uw slaapkamer, op de muur in de gang of op uw bureau in het kantoor, om optimale resultaten te behalen.

Enkele voordelen bij HotYoga met SunnyHeat iNfrarood

 1. Door de warme temperatuur van 40º heb je een groter bereik van de beweging in de gewrichten, spieren, banden en andere ondersteunende structuren van het lichaam 
 2. Je lichaam verbrandt vet efficiënter welke weer kan worden herverdeeld en worden verbrand als energie tijdens de les 
 3. Je stofwisseling versnelt de afbraak van glucose en vetzuren 
 4. Uw cardiovasculair systeem krijgt een grondige work-out 
 5. Je spieren en bindweefsel worden meer elastisch en zorgen voor meer flexibiliteit met veel minder kans op blessures 
 6. Bevordert zweten en ontgifting en uitscheiding door de huid welke het grootse orgaan is
 7. De verhoogde temperatuur in de kamer zal bijdragen tot de T-cel functie en de werking van het immuunsysteem versterken

Wat is infraroodverwarming of IR?

Alles wat simpelweg, natuurlijke, warmte afstraalt is een vorm van infrarood verwarming, mens, dier, materie en objecten

Voorbeeld
Een koude ruimte zonder mensen of diezelfde koude ruimte met 10 mensen geeft een verschil qua afgestraalde warmte IR

 • De afstraling = 10 mensen keer de hogere lichaamswarmte dan in de omgeving aanwezig welke dan de ruimte zal gaan doen opwarmen, dit is een vorm van infraroodverwarming FIR, far infra red.

Wat is lange golf infrarood verwarming of FIR?

Deze ‘ver’ afgestraalde warmte heeft het vermogen om tegenoverliggende objecten, muren, vloeren enz… te bereiken, net zoals warme gloed van zonnestralen de aarde of materie bereiken en deze materie opwarmt. De lucht die zich in deze te verwarmen ruimte bevindt, wordt uiteindelijk geleidelijk aan mee opgewarmd, dit door de teruggave van de warmte uit de materie of objecten, hierdoor ontstaat een aangename gevoelstemperatuur en stabiele luchtvochtigheid.

Voorbeeld
Het is 10°C in de winter en de zon schijnt op een voorgevel 

 • Die voorgevel zal geleidelijk opgewarmd worden door de ver afgestraalde warmte van de zonnestralen 
 • Op een voorgevel waar géén zonnestralen vallen, zal de voorgevel koud en vochtig blijven aanvoelen

Wat is korte golf infrarood verwarming?

Korte golf Infrarood verwarming geeft directe warmte c.q. hitte en in 90% van de gevallen ook licht af, men spreekt hier ook wel over korte golf stralers

 • Deze warmtestralers zijn goed voor het verwarmen van een terrasruimte, opslagplaats, groot industrieel gebouw, groot pakhuis enz… 
 • Daar waar het niet belangrijk of haalbaar is dat de warmte opgeslagen wordt bij slechte of geen isolatie en toch wel direct voelbaar is. 
 • Deze hebben wij ook in ons assortiment
 • Deze zijn niet geschikt in kleinere ruimtes daar het lichaam er geen langere tijd in aanraking mag komen!! 

Waarom bespaart u met SunnyHeat infraroodpanelen?

Sunnyheat is de nieuwste generatie duurzame, technologische, milieuvriendelijke maar vooral gezonde infraroodverwarming.

Deze Infrarood panelen zijn de eerste ter wereld die uitgerust zijn met een draadloze modulerende zender/ontvanger (ISTC) in combinatie met een geïntegreerde PI- regelaar. Er is een volledige 2-weg communicatie tussen de controller en het verwarmingspaneel welke elke 5 seconden met elkaar in verbinding staat. 

Sunnyheat realiseert hiermee ± 50 % besparing op de toch al hoge energiekosten in vergelijking met de conventionele verwarmingssystemen. Dankzij deze infraroodtechnologie is er nihil CO2 uitstoot in ons milieu omdat er geen verbranding van zuurstof plaatsvindt. Indien in combinatie met zonnepanelen, heb je wellicht de meest zuinige verwarming.

Helpt het tegen koude voeten?

Bij Centrale Verwarming blijft de temperatuur op de vloer altijd koud aanvoelen (denk aan uw koude voeten op een tegelvloer). 

 • Omdat de infrarood panelen de massa verwarmt, en daardoor het temperatuurverschil tussen vloer en plafond nagenoeg nihil is, zal de vloer enkele graden warmer aanvoelen dan bij conventionele verwarming. 
 • Bovendien doordat het infrarood is zal er een betere doorbloeding plaatsvinden welke ten goede komt van de koude voeten.

Wat is HOT YOGA?

Er zijn 26 verschillende oefeningen welke bij een temperatuur tussen de 38 en 40 graden worden uitgevoerd. 

 • Het is een uur heerlijk ontspannen waarbij je je innerlijke rust vindt.
 • De combinatie van lange golf infrarood en deze oefeningen is perfect voor het voorkomen maar ook de te genezen blessures.