SunnyHeat FiR infrarood verwarming

Gezonde warmte, Co2 vrij

Energie zuiniger omgaan en toch veel Comfort middels huidige techniek.
"Meten is Weten"


Gezonde en duurzame methode, de FiR Infraroodwarmte, zoals de zon ons verwarmd.
SunnyHeat iNfrarood specialist wellicht geïmiteerd maar zeker niet geëvenaard (innovatie prijs 2013 Alkmaar filmpje)

Op het Nieuws:

Quote's:

za 12 jul 2014
Condensatieketel wordt verplicht vanaf september 2015  

Door de nieuwe Europese Eco-designrichtlijn zal u vanaf 26 september 2015 alleen nog maar condenserende aardgas- en stookolieketels kunnen kopen. Ecodesign is een nieuw concept in de Europese wetgeving met als doel de milieuprestaties van producten te verbeteren. De oude modellen cv-ketels mogen dan niet meer worden verkocht. Tussen januari en mei 2014 werden 10 procent meer condensatieketels op aardgas verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

"In Vlaanderen staan nog heel wat verouderde cv-ketels. Bij aardgas zijn nog maar 3 à 4 ketels op 10 een condensatieketel, bij stookolie is dat amper 1 op 10. Ik verwacht dat er de volgende jaren nog heel veel oude ketels vervangen zullen worden door een condensatieketel", zegt Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap.

dan toch maar iNfrarood daar kunnen ze niks aan veranderen, 
goedkoper - veiliger - milieu vriendelijker - duurzamer - CO2 nihil - warmer - gezonder

za 08 jun 2013, 05:45
Dupe door stadsverwarming
Bernard Vogelsang
AMSTERDAM - 
Consumenten met stadsverwarming voelen zich massaal in de kou gezet. Zij vinden dat energiebedrijven woekerprijzen rekenen voor het warm stoken van hun huis. Ook zijn deze huishoudens verbolgen dat overstappen van stadsverwarming naar gas niet mogelijk is. Daardoor lopen zij aantrekkelijke overstappremies van energieleveranciers mis.

Consumentenbond voorspelt hoge gasrekening

De gasrekening voor een doorsneehuishouden kan door de lange winter en het koude begin van de lente oplopen tot circa 112 euro extra.

Foto:  ANP

Dat becijfert de Consumentenbond op basis van de gemiddelde stookkosten voor een gezin.

Het aantal zogenaamde graaddagen is deze winter volgens de bond met 17 procent gestegen. De graaddagen geven het verschil aan tussen de buitentemperatuur en de mate waarin de woning moet worden verwarmd tot een binnentemperatuur van 18 graden Celsius.

 

vr 22 mrt 2013, 16:45
'Gasrecord maand maart in de maak'
GRONINGEN - Door het aanhoudende winterse weer rekent de Gasunie erop deze maand meer gas door de leidingen te pompen dan ooit eerder in een maand maart. Dat liet de netbeheerder vrijdag weten.

Smart meters not so clever about privacy, researchers find
A University of South Carolina study found smart meters transmitting plain text information that could be used against home owners

VANAF 1 MAART BTW-VERLAGING VAN 15% OP ARBEIDSKOSTEN BIJ RENOVATIE EN HERSTEL VAN WONINGEN.

De BTW-verlaging loopt tot 1 maart 2014. De regeling geldt ondermeer voor:
- het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van boilers, geisers, cv-installaties, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, zonwering en rolluiken;
- het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel) glas;
- na-isolatie gevel en vloer.
- het aanbrengen van infrarood Warmtepaneel...

do 24 jan 2013, 07:41
Kachels uitgedeeld in Ede

De brandweer heeft vannacht in Ede elektrische kachels uitgedeeld nadat zo'n vijftig gezinnen zonder verwarming kwamen te zitten.

Foto: Peter van Veen

De gasleiding was kapotgegaan nadat er woensdagmidag een breuk in de waterleiding was gekomen. Dat betekent geen cv, geen warm eten en geen warme douche. Sommige straten kwamen blank te staan.

Naast elektrische kachels deelde de brandweer ook dekens uit.

Het is nog niet duidelijk wanneer het probleem is verholpen.

 

Quote:

vr 18 jan 2013, 07:53

Verwarmingsbedrijven draaien overuren

Verwarmingsmonteurs hebben het de laatste dagen erg druk. Ze moeten vooral uitrukken om oudere, niet goed onderhouden cv-ketels weer aan de gang te krijgen, meldt vrijdag de installateursvereniging Uneto-VNI. Ook zijn er veel problemen met bevroren leidingen en lekkages.

Foto: tlg

„Hoewel het spitsuur is, blijven de wachttijden beperkt, vooral omdat de monteurs ook buiten normale werktijden bezig zijn de problemen op te lossen.” Uneto-VNI adviseert bij extreme kou de ventilatieopeningen in het huis open te houden. Gebrek aan ventilatie kan bij zogenoemde open gastoestellen (geisers, gaskachels en cv-ketels) namelijk levensgevaarlijk zijn doordat koolmonoxide in de ruimte terechtkomt. 
Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van gas.

De installateurs benadrukken dat het verstandig is de cv-ketel jaarlijks te controleren. „Zo voorkom je storingen en bovendien is een goed afgestelde ketel energiezuiniger.”

*stop met dat gezeur en stap over op Infrarood van Warmtepaneel.nl*

wo 28 dec 2011, 05:30, de Telegraaf
Energierekening omhoog in 2012

door Edwin van der Schoot


VOORTHUIZEN 
De energierekening van een gezin zal per 1 januari 115 tot 130 euro per jaar hoger uitvallen. 

Dat blijkt uit een inventarisatie van alle nieuwe tarieven van energiebedrijven door prijsvergelijker Gaslicht.com.

De energiebelasting wordt verhoogd met een kleine driekwart procent, tot 14 euro. Bovendien verhogen energiebedrijven hun tarieven met gemiddeld 70 tot 90 euro per jaar.Begin december werd al bekend dat de rekening 30 tot 35 euro duurder uit zou vallen omdat de netwerkbedrijven, die de gasleidingen en stroomkabels in bezit hebben, 9 procent meer geld voor hun diensten mogen gaan vragen.